Σεμινάρια Εξειδίκευσης

Pastry Chef - Αρχιζαχαροπλάστης

..Ο Pastry Chef είναι ένας σύγχρονος επαγγελματίας, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια και διάθεση για πειραματισμό. Βασισμένος σε φυσικές πρώτες ύλες, όπως ζάχαρη, αβγά, σοκολάτα, αλεύρι και γάλα, δημιουργεί πρωτότυπα γευστικά αριστουργήματα, αναλαμβάνει το σχεδιασμό και λειτουργία αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων, ελέγχει την ποιότητα των πρώτων υλών, λειτουργεί με ακρίβεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό, καθορίζει συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και διευρύνει το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων..

Απευθύνεται

Σε έμπειρους επαγγελματίες Αρχιζαχαροπλάστες οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η δεκαετής προϋπηρεσία ως Αρχιζαχαροπλάστης.

Στόχος

Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Αρχιζαχαροπλάστη με ποιοτικούς όρους

Θεματικές ενότητες

  • Γνώσεις για ποιοτικό έλεγχο και υγιεινή τροφίμων
  • Αξιοποίηση και αξιολόγηση τροφίμων
  • Οργανωτική δομή ζαχαροπλαστείου
  • Επικοινωνιακή ικανότητα
  • Επιμόρφωση – δια βίου μάθηση
  • Κατάρτιση κάρτας και στόχοι
  • Προβολή ελληνικής γαστρονομίας
  • Κριτήρια επιλογής προσωπικού

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης ενώ όσοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό Certified Executive Pastry Chef by ACTA

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος